نحوه ی استفاده از سمعک
در این مقاله سعی داریم نکات مربوط به نحوه صحیح استفاده از سمعک را برای استفاده کنندگان از انواع سمعک نام ببریم تا بیماران و سالمندان بتوانند تا مدت طولانی تری از سمعک خود استفاده کنند ، بدون اینکه مشکلی در سمعک آنها به وجود آید و نیاز به تعمیر و یا تعویض و یا تهیه سمعک مجدد پیدا کنند.
نکات کلیدی در طرز استفاده از سمعک
– اگر خانم هستید و از سمعک استفاده می کنید ، زمانی که سمعک بر روی گوش شما قرار دارد از اسپری مو و عطر و ادکلن در ناحیه ای که این وسیله قرار دارد استفاده نکنید ، زیرا به خصوص اسپری مو با حالت چسبندگی ای که دارد می تواند موجب مسدود شدن منافط و دکمه های کنترل و وردی میکروفن سمعک شما شود .
– یکی دیگر از نکات قابل توجه در نحوه صحیح استفاده از سمعک ،این است که آب و مایعات برای سمعک شما ضرر دارد و می تواند به داخل ان نفوذ کرده و موجب ایجاد اختلال در عملکرد آن شود ، بنابراین اگر سمعک شما ضد آب نیست ، در حمام ، در استخر ، در هوای بارانی و مرطوب سعی کنید که آنرا در بیاورید ، اما اگر سمعک شما ضد آب باشد ، مشکلی به وجود نمی اید .
– تمیز کردن سمعک با استفاده از پارچه ی نرم و تمیز و بدون پرز و محلول های پاک کننده ی مخصوص در این مورد و در فواصل زمانی منظم موجب افزایش عمر سمعک شما خواهد شد و یکی از مهم ترین نکات نحوه صحیح استفاده از سمعک و نگهداری طولانی مدت ان می باشد .
– سمعک خود را در برابر حرارت ، آتش و گرمای زیاد قرار ندهید .
– مواظب باشید تا سمعک شما از ارتفاع زیاد پرت نشود زیرا مدارات ان ممکن است بر اثر ضربه دچار اختلال شوند ، به ویژه اگر سمعک شما دیجیتالی باشد .
– اگر سمعک شما دچار مشکلی شده که احساس می کنید با ان احساس راحتی ندارید و یا تنظیمات ان بهم ریخته است ، درست است که نحوه صحیح استفاده از سمعک را می دانید ولی توصیه ما این است که برای تنظیم مجدد خودتان دست به کار نشوید و حتما انرا نزد متخصص شنوایی که تجویز سمعک را برایتان انجام داده است ببرید ، زیرا امکان دارد که با دستکاری آن ، سمعک شما از شرایط گارانتی خارج شود . هم چنین توصیه ی ما این است که هر از گاهی برای مثال سالی یکبار سمعک خود را نزد ادیولوژیست برده تا به طور کامل چک شود .
– تعویض باتری را با دقت انجام دهید ، و در صرتی که باطری قبلی سمعک شما دیگر قابل استفاده نیس آنرا تعویض کرده و دور بیندازید. باتری و خود دستگاه سمعک را در دسترس کودکان قرار ندهید .
– یکی دیگر از نکات نحوه صحیح استفاده از سمعک و افزایش دوام آن ، این است که اگر از سمعک استفاده نمی کنید حتماً آن را خاموش کنید . این مسئله از مصرف بی دلیل باتری و از ایجاد صدای سوت در سمعک جلو گیری می کند .
کلام اخر
خوشبختانه به مدد دستگاه ها و آزمایشات گوناگونی که در مراکز ادیولوژی سراسر کشور وجود دارد، ادیولوژیست می تواند به راحتی و با صرف زمان اندکی، مشخصات شنوایی افراد را تعیین و معلوم کند و در صورت کاندیداتوری فرد برای سمعک و یا دیگر تجهیزات شنوایی، سمعک مناسب و ایمن برای او را تهیه، تنظیم و ارائه نماید. همچنین در مراکز ادیولوژی، سمعک های با کیفیت و تحت گارانتی شرکت های معتبر ارائه می گردد تا فرد بتواند با خیالی آسوده، خدمات پس از فروش نیز دریافت کند.